* You are viewing the archive for the ‘Teknik’ Category

Balans

Det här med att hålla balansen kan vara lite knepigt speciellt att göra sådant som att gå på lina. Men även i mer vardagliga situationen kan det vara ett problem. Men det problemet är mer av övergående art om man tränar lite. Och det sammanhanget kan man tänka på balansstolar som kräver en lite mer aktivitet när man sitter i dom. En aktivitet som förvisso är positivt. För att bara sitta still och inte röra sig speciellt mycket ett helt arbetspass är inte bra för kroppen. Och bara man vänjer sig fungerar det bra även med olika sorters balansstolar.

När ytan räknas

Yta hos människor ser vi som ett bedömningssätt som kanske inte alltid är så lyckat. Men för en del saker så är faktiskt ytan det allra mest väsentliga. Och det som andra bedömer dem efter. Metaller är ett utmärkt exempel på där ytan har en stor betydelse. Framför allt stål. Så förvisso är starkt men har den tendensen att det faktiskt rostar.
Men det går att lösa eller i alla fall förhindra på ett förhållandevis enkelt sätt. Förzinkning kallas den tekniken för. Vilket helt enkelt innebär att man lägger ett lager av zink på lite olika metoder på själva materialet … Continue Reading