Smink

Då man lider av hudproblem så är det förståeligt att man vill sminka sig. Även män som vanligtvis inte använder sig av smink kan känna ett behov av att använda någon form av täckkräm så att de röda märkena och utslagen inte ska synas så mycket. Man känner sig inte bekväm då ansikte och bröst är fullt av fläckar, men ska man verkligen sminka sig då man lider av acne?
De produkter som används specifikt för att täcka märken i ansiktet är oftast utformade för att även ge en viss behandling av problemet. Det hela beror lite på vad för typ av finnar och hudproblem som man har. Det är alltid smart att rådgöra med en duktig hudterapeut vad gäller täckkrämer så att man inte förvärrar situationen.
Vad gäller vanligt smink så ska man satsa på den typ av smink som inte leder till större problem med porer som stängs till. Om man får medicin för sina hudproblem så kan detta leda till hudtorrhet och då ska man undvika smink som kan ha en uttorkande effekt. Det är viktigt att man väljer produkter med hjälp av en kunnig dermatolog som vet vilka ämnen som kan orsaka irritation och problem.
Man kan lära sig speciell sminkteknik för att dölja acne i ansiktet och detta är bättre än att lägga på ett tjockt puder eller en underlagskräm som täpper till och förvärrar problemen. Dessutom så kan man välja puder och smink som låter huden andas och som har skyddande egenskaper mot de luftföroreningar som man dagligen möts av både inomhus och utomhus.