Råd

Allmänna råd och tips
Det är aldrig lätt att köpa vigselringar. Oftast så beror det på att ringen i sig inte är något som man köper till sig själv, utan faktiskt är menad att bäras av någon annan. Det är många saker som man då måste ta hänsyn till, inte enbart är det storlekar och utföranden, men också vad tilltänkta person kan tänkas tycka om. Det blir dock vanligare och vanligare att fria inte är ett beslut som man fattar ensamt, utan i samråd med sin partner, vilket då gör det betydligt enklare att komma fram till bra ringar.

Men om man känner att man vill hålla på det traditionella så står man som sagt inför en utmaning. Att gå ner på knä i lämplig miljö och ställa frågan till en ovetande partner är något som många ändå drömmer om och vill genomföra. Det man då kommer att behöva veta för att ringen ska bli perfekt är lite olika saker. Man vill ju inte förstöra ögonblicket med att ringen eventuellt är för liten eller att den absolut inte passar partnerns stil och smak.

Nu är det dags att börja fråga runt. Fråga partners föräldrar eller syskon om de har pratat om hur just din partner vill ha det, och kanske är det så att de har en ring som de vill ska gå i arv. Om din partner redan använder sig av ringar så blir det ett perfekt tillfälle att ta reda på storleken. Ta en ring lite diskret och använd ett snöre för att mäta omkretsen. Då vet du att storleken blir perfekt. Fråga också partnerns vänner om de diskuterat vilken typ av ring partnern faktiskt vill ha. Genom noggrann efterforskning kommer du tillslut hitta den perfekta ringen.